FAPARKETTÁK

Stílus, elegancia, életérzés. 

Az igényes ember ismérvei, de a faparketta ennél többet is jelent. Visszatérést a természetbe, ahová az ember lelke valahol mindig kapcsolódni vágyik.

A valódi fából való burkolatok időtlenséget és tradicionális életérzést kölcsönöznek otthonának. Hosszú élettartamuk, megbízhatóságuk legendás, küllemük önmagáért beszél. Tölgy, kőris, akác, dió, cser, merbau. Üzletünkben mindegyik kapható, gazdag színválasztékban az egészen sötéttől a már-már szemkápráztatóan világosig, a letisztulttól a természetesen rusztikusig, a homogéntől a foltosig.

Ezt a burkolattípust inkább lakókörnyezetbe ajánljuk, ott is inkább hálószobák, nappalik, közlekedők padlójának.

Széles választékunkban mindenki megtalálja a számára legkedvesebb dekort. Természetesen kizárólag prémium minőségű terméket forgalmazunk, így kompromisszumokat nem kell kötnie. Leljen rá a fafajra, amely leginkább híven tükrözi egyéniségét. Üzletünkben Kaindl fapadlókat (furnérparketta) és Befag szalagparkettákat forgalmazunk.

Előbbieket Salzburgban, az Alpok hegyei között gyártja az osztrák világmárka, utóbbiak idehaza készülnek, magyar erdők fáiból, magyar üzemben, magyar munkások közreműködésével. Vastagságuk 8,5 illetve 14 mm.

Az általunk forgalmazott padlók nem tömörfa termékek. A furnérparketták a laminált padlókhoz hasonlatosan tömörített HDF lemezre épülnek, amelyet egy valódi fafurnérlemez fed, a szalagparketták pedig háromrétegűek. Az alsó két, egymásra merőleges rétegük fenyőből van, a legfelső, harmadik pedig maga a színfa.

A tömörfapadlóval szemben komoly előnyük, hogy ragasztás nélkül, úsztatva fektethetők, azaz könnyű őket installálni. Javításuk, cseréjük pedig játszi könnyedséggel, rombolás nélkül végrehajtható. A legtöbb aljzattípussal összeférhetőek (kivéve a padlószőnyegeket), és bátran fektethetők vizes rendszerű padlófűtés fölé is (hagyományos társaikkal szemben).

Fontos megjegyezni, hogy a vásárlási döntés meghozatala előtt mindenképpen tekintsék meg élőben leendő választottjukat, mert a termékfotók színei monitoron keresztül olykor csalókák lehetnek. Sőt egyazon parketta a különböző fényviszonyok között is más-más jelleget ölthet.